Materialer er beskyttet af lov om ophavsret og kan kopieres i henhold til gældende Copydan Tekst & Node-aftaler


Den gamle skole

Skolen i gamle dage

Hvordan var det egentlig at gå i skole da mor, far, mormor og tipoldemor gik i skole?

Det kan I blive klogere på sammen her.

Klik på pilen i hjørnet for at downloade

Allehelgensaften, Halloween og Dia de Muertos

Undervis dine elever i Allehelgensaften - den danske tradition som har mistet lidt af sin betydning til Halloween.

Der er lagt væk på Allehelgensaften, hvorimod Halloween og Dia de Muertos blot er nævnt kort.

Klik på linket for at downloade hæftet

Opdagelsesrejsende

Undervis eleverne i turene over havet, til rummet og over land.

I hæftet er letlæste tekster med information om opdagelsesrejser og opdagelsesrejsende fra Marco Polo rejste på Silkevejen og til Andreas Mogensen rejste ud i rummet, alt sammen krydret med spændende, differentierede og engagerende opgaver.

Du kan også lave en række kreative opgaver med eleverne, som repeterer det de har lært ved at gennemgå hæftet.

Det store elevhæfte/opgavehæfte kan hentes HER

Klik på pilen i hjørnet for at downloade

Indianere

Hæftet her fortæller dine elever om indianerne fra 1500-tallet og frem. De introduceres for levevis, traditioner og udfordringer.
Der er en masse forskellige opgaver af både faglig og kreativ karakter.

Klik på linket for at downloade

Hent hæftet ved at trykke HER

Engle

Et hæfte til arbejdet om engle.

Hæftet lægger op til gode dialoger omkring engle, samtidig med at det introducerer eleverne for englenes rolle i biblen og salmer.

Klik på pilen i hjørnet for at downloade

Julen

Julen er altid et hyggeligt emne at beskæftige sig med i både kristendom og historie. Her finder du bud på temahæfter til begge fag. 

Juleevangeliet

Santa Lucia

Santa Lucia - foldebog

Juletræets historie

Vikingetiden og

Nordisk Mytologi

Skal du undervise i vikinger, vikingetiden eller nordisk mytologi får du her et forslag til et materiale du kan bruge. Du kan selv vælge indholdet ud fra en række emner og mindre bøger. I hæfterne om den nordiske mytologi findes der tekst og myter, som knytter sig til de enkelte emner.

Du kan også hente en simpel malebog, der kan bruges som supplement til dit emne om vikinger.

Malebogen kan hentes HER

Alle vikingerne har jeg givet navne. Måske I kan få en sjov snak ud af, at tale om hvorfor de har fået netop det tilnavn? Det kunne også blive til en skriveopgave, hvor eleverne skriver en lille historie om "Den dag.... fik sit tilnavn"

Det gamle Egypten

TADAAAAAA For længe siden tikkede der et ønske ind om et hæfte om Det gamle Egypten. Det har taget tid, men nu er det færdigt.. Hav tålmodighed for filen er stor (140 sider) I hæftet stifter eleverne bekendtskab med: Livet i Egypten Hvorfor gik mænd med sminke? hvem var Cleopatra, Tutankhamon og Rames II og Hvordan bliver man en mumie?

Der er også aktiviteter som:

Lav en foldebog med en sarkofag

Quiz og byt om Egypten

Sandt eller falsk

og meget meget andet. Jeg har som altid, forsøgt at gøre det forberedelsesfrit, så det eneste du skal gøre er at printe det :)

Klik på linket for at downloade

Hæftet kan hentes HER

Kirken

Tag dine elever med på opdagelse i kirken. Hvorfor er der fx et skib? hvorfor hedder det våbenhus? hvor mange kirker er der i Danmark?

Klik på pilen i hjørnet for at downloade

Politik og demokrati

I hæftet lærer dine elever om Politik og vejen til demokrati. Jeg har udvalgt forskellige punkter, som jeg har skrevet om for og til børn. Dvs. at enkelte detaljer, som jeg ikke fandt passende for aldersgruppen, kan være udeladt. Du kan også selv vælge til og fra, og sammensætte dit eget hæfte ved at pille emnerne ud, som du ikke vil bruge. Der er opgaver i hæftet, som passer til det eleverne har læst om. Opgaverne veksler imellem at være kreative, undersøgende og skriftlige. Hæftet egner sig bedst til 3.-6. klasse, men kan også bruges senere, hvis du som lærer tilpasser det målgruppen.

Klik på pilen i hjørnet for at downloade

2. verdenskrig

I hæftet lærer dine elever om 2.verdenskrig. Jeg har udvalgt forskellige punkter fra krigen, som jeg har skrevet om for og til børn. Dvs. at enkelte detaljer, som jeg ikke fandt passende for aldersgruppen, kan være udeladt. Du kan også selv vælge til og fra, og sammensætte dit eget hæfte ved at pille emnerne ud, som du ikke vil bruge. Der er opgaver i hæftet, som passer til det eleverne har læst om. Opgaverne veksler imellem at være kreative, undersøgende og skriftlige. Hæftet egner sig bedst til 3.-6. klasse, men kan også bruges senere, hvis du som lærer tilpasser det målgruppen.

Jeg håber du og dine elever får glæde af materialet.

Klik på linket for at downloade

Du kan hente materialet HER

Græsk Mytologi

Her finder du hæfter som du kan bruge til at undervise i græsk mytologi.


I den lille læsebog er der en oversigt over guderne, som bor på Olympen, men også et par andre guder og væsner, som eleverne møder, hvis I også vælger at arbejde med myterne.

Nogle af myterne har jeg omskrevet let. Fx hvis indholdet var en tand for blodigt, eller hvis der var for mange deltaljer at holde styr på. Mange af historierne er komplekse, og bundet sammen på kryds og tværs ud af mange tangenter. Jeg har holdt det så enkelt som muligt, uden at pille for meget ved den originale myte, men der er altså nogle enkelte detaljer, som kan være skrevet om, for ikke at komme ud af for mange tangenter og sidespor.

Danmarks Oldtid 

Stenalderen, Bronzealderen og Jernalderen

3 separate hæfter der kan bruges sammen eller hver for sig. Hæfterne overtager hvor det forrige slutter. Du kan fortsætte med vikingetiden efter jernalder-hæftet - det finder du også her på siden. 

Jeg supplerer gerne hæfterne her med dem om Det Gamle Egypten, for at vise kontrasten imellem hvor vi var bygningsmæssigt i Danmark kontra Egypten. Det får ofte eleverne til at tabe kæben. Hæftet om det Gamle Egypten findes også her på siden.  

Stenalder

Bronzealder

Klik på pilen i hjørnet for at downloade

Jernalder

Bibelhistorier

Her finder du en masse små oplæg til at arbejde med bibelhistorier.

Hvert oplæg indeholder en lille historie, der er bygget op som en malebog.

til sidst finder du opgaver. De passer perfekt til 1-2 lektioner med kristendom, og kan snildt bruges som en vikaropgave.

Oplæggene er lette at gå til, og indeholder oplæg til samtale og debat, indenfor det emne, bibelhistorien har omhandlet. Fx jalousi, vrede og tilgivelse.

Påsken

Påsken 1.-2. klasse

Oplægget indeholder 32 sider, hvor du og eleverne føres igennem Jesus' dage i påsken.

Eleverne læser historien og skal samtidig løse opgaver, hvor de skal drøfte forskellige ting både med sig selv og hinanden.

Fx skal de tale sammen om at sladre og om begravelse.


Oplægget egner sig til undervisning i 1.-2.klasse




Påsken 3.-4.klasse

Oplægget indeholder 39 sider hvor eleverne tages igennem påskens mange facetter. 

Både den historiske og bibelske del rundes, samtidig med at man præsenteres for hvordan påsken holdes i andre religioner. 

Der er opgaver til de enkelte delkapitler, samt hyggelige påskeopgaver som kan løses afslutningsvist. 

Oplægget egner sig til undervisning i 3.-4.klasse


Foldebog om påske 

Kan bruges af begge aldersgrupper

Klik på pilen i hjørnet for at downloade

Fastelavn

I oplægget her kombineres historisk viden om fastelavn med kreative opgaver. Eleverne får viden om gamle traditioner, nye traditioner og nutidens traditioner som er forbundet med fastelavn. Der er 15 sider med tekst og opgaver, og de kan med fordel kopieres til et hæfte. God fornøjelse.

Klik på pilen i hjørnet for at downloade


Materialer er beskyttet af lov om ophavsret og kan kopieres i henhold til gældende Copydan Tekst & Node-aftaler


unsplash